A McLaren-Honda folytatja szédületes szenvedését, az Osztrák Nagydíjon újabb büntetéseket kell lenyelniük, akár Grazból is rajtolhatnának…
Két hete, Kanadában Jenson Button autójában már is cserélni kellett a Honda erőforrás egy részét, de most, Ausztriában megint kénytelenek, a bonyolult szabályok alapján az angol összesen 25 helyet bukik. (6. turbó – 10 hely, 5. belsőégésű motor – 5 hely, 6. hőenergia-visszanyerő – 5 hely, 5. mozgásienergia-visszanyerő -5 hely) Nyilván ennyit nem tud hátralépni, így a futamon 10 másodperces stop&go büntetés is jár neki.
Csapattársa, Fernando Alonso is új motort kapott az Osztrák Nagydíjra, ő 20 helyes büntetéssel számolhatott addig, míg az utolsó edzésen meg nem adta magát a sebességváltója, az új egység beszerelése további öt helyet jelent.
A 25-25 helyes hátrasorolások önmagukban is rekordot jelentenek, egy csapaton belül 50 hely pedig kész őrület.
A Red Bullnál Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat is új, 5. erőforrásával kezd, ezért ők 10-10 helyet lépnek majd vissza, ha annyit nem képesek, akkor időbüntetésvár rájuk (“maradékok”: 1-5 hely – +5 másodperc, 6-10 hely – +10 mp, 11-15 hely – bokszutcaáthajtás, 15 felett – 10 mp stop&go).