Fernando Alonso 2014 végén öt, relatíve sikertelen – értsd: bajnoki győzelem nélküli – idény után elhagyta a Ferrarit, hogy a 2015-ben újra összefogó McLaren-Hondánál folytassa. A wokingi csapat és a japán gyártó új partnersége azonban siralmasan kezdődik, Alonso három futam óta célba sem ért, pont nélkül áll, miközben a Ferrari már futamot nyert és rendszeres dobogós szereplő.


A kétszeres világbajnok spanyolnak Ausztriában sem lesz jó hétvégéje, de továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy nem döntött rosszul.
“Öt fantasztikus évem volt a Ferrarinál, háromszor második lettem velük. Most újra a második helyen látjuk őket a bajnokságban, szóval nem értem, hogyan lehet úgy magyarázni, hogy számomra pokoljárás volt, most meg feltámadtak.”
“Amikor eldöntöttem, hogy elhagyom a Ferrarit, volt nagyjából 15 őrült nap, amikor a Force Indián, a Sauberen és a Manoron kívül mindenkivel tárgyaltunk. A McLaren tervei győztek meg a legjobban, ezért választottam ezt a csapatot.”
“Ennél talán többet vártam, de az első, jerezi teszt után már láttuk, hogy tesztidény jön majd, küszködni fogunk. Nem mindenki van vele tisztában, de a Forma-1 nagyon összetett sport. Nem úgy van, mint a fociban, hogy igazolunk három új játékost, és máris jönnek a győzelmek. Itt vannak ilyen szakaszok is, nem megy gyorsan, de ha kívülről nem is látszik, dolgozunk a McLarennél. Legyünk türelmesek, jönnek majd az eredmények, csak idő kérdése, hogy győzni tudjon a McLaren-Honda.”