A Forma-1 tervezett reformja kapcsán gyakran előkerülő téma, hogy régen minden sokkal jobb volt, jóval izgalmasabbak voltak a versenyek. Felipe Massa szerint ez óriási tévedés, főleg Ayrton Senna McLaren-Honda-korszakát felidézve.

“Ayrton idejében az összes versenyt közvetítették, és a futamok többségét láttam is” – emlékezett Massa. “Akkoriban sokkal rosszabbak voltak a versenyek. Az időmérőn akár másfél másodperc is volt a harmadik helyezett hátránya, és sokszor még a dobogóst is lekörözték.”

“A különbség sokkal nagyobb volt, mint ma, mégis mindenki azt mondja, a múlt mennyire lenyűgöző. Akkor tessék visszamenni, és összehasonlítani a mostani állapotokkal, mert beszélni könnyű.”

“A múlt persze azért is érdekesebbnek tűnik, mert a pályák sokkal rosszabbak és huplisabbak voltak, így tényleg nehezebb volt végigmenni rajtuk. Most minden sokkal biztonságosabb.”

Massa szerint alaposan át kell gondolni a 2017-es szabályváltoztatásokat. “Nem értek egyet Kimivel és Niki Laudával, akik azt mondják, veszélyesebbnek kell lennie az F1-nek. Nem veszélyesebbnek, hanem jobbnak és intelligensebbnek kell lennie.”

“Néha a változtatás nem változtat semmin, úgyhogy óvatosnak kell lennünk.”