Monisha Kaltenborn szerint lehet, hogy eljött az ideje annak, hogy az FIA diktálja a szabályokat a Forma-1-es csapatoknak, mert úgysem tudnak egyetlen épkézláb javaslatban sem megállapodni. Kaltenborn szerint már csak azért is jó ötlet lenne a diktatúra, mert a Stratégiai Munkacsoportban eleve csak a nagycsapatoknak van szavuk.

“Szerintem nem rossz a fentről diktálós megközelítés” – mondta Kaltenborn. “Ha hagyják az embereknek, hogy a saját kis érdekeik mentén írják a szabályokat, akkor igen hamar bonyolulttá válik a helyzet.”

“Eléggé leegyszerűsíthetnénk a dolgokat, ha más sportokhoz hasonlóan egyszerűen csak döntenének a szabályokról, amihez mindenkinek alkalmazkodnia kellene. Ezzel olyan más szempontokat is figyelembe lehetne venni, amelyekre közülünk senki nem gondol.”

“Eleve tévút, hogy a Stratégiai Munkacsoportban csak a nagyok tárgyalják meg a nekik kedvező stratégiákat. Soha nem jött létre olyan fórum, ahol mindenki szava egyformán számítana.”

“Most ráadásul olyan szabályokat fogadunk el, amelyekről még a hat kivételezett csapat között sincs feltétlenül egyetértés. Így még rosszabb az egész.”