Lewis Hamilton a Welt am Sonntag című német lapnak adott interjújában beszélt a vezetési stílusáról, és arról is, hogy milyen embernek tartja magát. “Úgy gondolom, hogy meglehetősen agresszíven vezetek, de mindig ésszel” – mondta Hamilton.

“Az alapfilozófiám, hogy úgy vezetek, mintha az életem múlna rajta, szóval tényleg mindent beleadok.”

Hamilton a csapat rossz döntése miatt veszítette el a biztos monacói győzelmet, de nem csinált nagy ügyet ebből. “A verseny után egy buliban voltam, ahol találkoztam a barátaimmal, ezzel le is zártam magamban az ügyet. Valószínű, hogy két éve még nem így lett volna, de akkor még két évvel fiatalabb voltam.”

“Ugyanolyan érzékeny vagyok, mint mindig is voltam, de két éve, kevesebb tapasztalat birtokában egyszerűen másképp reagáltam volna a helyzetre.”

Hamilton újabban szinte keresi a szereplési lehetőségeket, de azt állítja, mindig is volt benne egy kis magamutogatási hajlam. “Már sok-sok évvel ezelőtt is ilyen voltam, de a karrierem, hogy is mondjam, sok mindent megváltoztatott, fegyelmezettebb lettem.”

“De most újra ismét önmagam lehetek, az, aki mindig is voltam. Újra fiatalnak érzem magam, korábban valahogy sokszor idősebbnek tűntem. Lehet, hogy sokaknak úgy tűnik, ez most valami új, valami szokatlan, de számomra nincs semmi újdonság.”

“Nagyon jól érzem magam a bőrömben, és igazából nem is várom el, hogy mindenki mindent megértsen velem kapcsolatban. A lényeg, hogy én jól szórakozzak, és ez adott.”