A 2008-as Wembley-beli rendezés után idén újra Londonban rendezik a Race of Championst, a motorsportvilág évzáró gálaversenyét.
A tavalyi győztes DC ott lesz


A november 20-21-i hétvégén következő eseményt az Olimpiai Stadionban tartják, és a  WRC, WEC, MotoGP, NASCAR, IndyCar és GP2-versenyzők mellett természetesen Forma-1-eseket is várnak – a szervezők Lewis Hamiltonnal, Jenson Buttonnal és a nemzetek tornáját Michael Schumacherrel hatszor megnyerő Sebastian Vettellel is tárgyalnak.
Az idei ROC egy héttel a Forma-1-es abu-dzabi szezonzáró előtt lesz, így a trió részvétele egyelőre kérdéses, de az egykori Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta, 13-szoros futamgyőztes és tavalyi, barbadosi Race of Champions-győztes David Coulthard biztosan ott lesz.
“Fantasztikus, hogy a Race Of Champions újra Londonba jön. Biztos vagyok benne, hogy ez lesz az eddigi legjobb! Büszke vagyok, ugyanakkor kicsit szégyellem is, hogy tavaly én győztem, fiatalabb, tehetségesebb versenyzők is voltak a pályán, de ilyen a kieséses rendszer. Lehetőséget kapunk arra, hogy többféle járgányban mérjük össze a tudásunkat a többi versenyzővel, valakinek pedig nyerni kell végül, tavaly nekem jött össze” – magyarázta a 44 éves skót.