A jelentős hátrányban lévő Renault azokon a pályákon szenved leginkább, ahol a motorerőnek kiemelt jelentősége van. Ilyen volt Kanada is, és ilyen lesz a jövő heti Osztrák Nagydíjnak otthont adó Red Bull Ring, a négyszeres bajnok istálló hazai pályája.

“Kanadában nem szerepeltünk jól, de Spielberg még nehezebb lesz számunkra” – jósolta Marko. “A pálya semmi másról nem szól, mint szűk kanyarokból hosszú egyenesekbe való kigyorsításokról. A jelenlegi motorhelyzetünkben ez az elképzelhető legrosszabb dolog.”

Kanadában különösen rosszul szerepelt az idén kevésbé mosolygós Daniel Ricciardo, aki sokak szerint új csapatot keres magának, mert elveszítette a türelmét. Christian Horner csapatfőnök nem ért egyet.

“Daniel szavait a frusztráció szülte. Tavaly nyerni tudott Montrealban, most pedig a csapattársától is kikapott” – magyarázta Horner.

“Ami azt illeti, Malajzia óta folyamatosan fejlődünk. Jó dolog, hogy minden második héten vannak újításaink az autóhoz, a motor fejlesztése azonban sokkal hosszabb folyamat.”