Fernando Alonso keményen visszaszólt a McLarennek a Kanadai Nagydíjon, amikor a csapat arra kérte, hogy spóroljon a benzinnel. Alonso világosan megmondta, nincs ínyére, hogy amatőrként szédelegnek a pályán.

A rádióüzenet az első nyilvános jele volt annak, hogy Alonso nehezen viseli a McLaren versenyképtelenségét, Eric Boullier csapatfőnök viszont nem tart a viszony megromlásától. “Ha egy év múlva is ugyanitt tartunk majd, akkor biztos, hogy Fernando őrültként tombol majd, de szerintem nem fog” – mondta Boullier.

“Fernando jól érzi magát a csapatnál, nem vágyik máshova. Természetesen nyerni akar, mert ő ilyen típus, de ebben egyformák vagyunk. Egyszer mondta nekem, hogy ezt az évet egy hosszú tesztnek tekinti, amelynek célja, hogy minden rendben legyen 2016-ra.”

Boullier szerint annak még nem érkezett el az ideje, hogy a pilóták idegesek legyenek, de elismerte, hogy nagyobb lépésekre lenne szükség. “Igaz, hogy ez a verseny eléggé a spórolásról szólt, és ezt nehéz lehet elfogadnia a pilótáinknak.”

“Egyfajta türelmetlenségről lehet szó, és ki is kell javítanunk a kanadai problémákat. Tőle kéne ugyan megkérdezni, de nagyon valószínű, hogy Fernando kritikája nem elsősorban a McLarennek, hanem a Hondának szólt.”

Bernie Ecclestone a Kanadai Nagydíj után azt mondta, Alonso nem nyer több vb-címet, a spanyol azonban még türelmes. “Hoztam egy kockázatos döntést ahelyett, hogy ötödik vagy hatodik legyek a versenyeken a Ferrarival” – fogalmazott Alonso.

“Most ennek törlesztem az árát, de ha nem váltok, akkor sem lennék elöl. Jól érzem magam, optimistán tekintek a jövőbe.”