A hétvégén az ausztriai Red Bull Ringen rendezik az ADAC Formel 4 bajnokság második fordulóját, ahol a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick is indul.
A 16 éves ifjonc az első, oscherslebeni hétvégén igen szépen mutatkozott be, de most szombaton, az első futamon már a rajtnál búcsúzott. A kis Schumacher a startnál futott rá egyik versenytársa autójára, majd az első kanyar gumifalában végezte ? az esés nem volt nagy, azonban a leszakadó bal első kereke igen súlyos sérülést okozhatott volna, ha fejen találja – vagy bárki mást a pálya szélén.  
Mick Schumacher a tavalyi, sikeres gokartos év után idén nyergelt át a formaautózásra, az újonnan indult, belépő szintű Formula 4-es szériában a holland Van Amersfoort Racingnél versenyez, annál a csapatnál, amely tavaly a Forma-3-ban az immár a Toro Rossónál induló Max Verstappent is kinevelte. 
Ami édesapját illeti, róla továbbra sem tudni sokat, a 2013 végi, súlyos agysérüléssel végződött síbalesete után a család svájci otthonában ápolják, a Forma-1-es legenda környezete pedig tudatosan nem kommunikál a 46 éves exversenyző állapotáról. Ez persze azzal jár, hogy egyesek más, akár etikátlan eszközökkel is igyekeznek megtudni valamit.