Mint arról már beszámolt a Vezess.hu, Mick Schumacher szombaton balesetet szenvedett a német Forma-4 bajnokság ausztriai versenyének első futamán. A legendás Forma-1-es pilóta fia az esetet simán megúszta és rajthoz tudott állni a második futamon vasárnap, de ezt sem tudta befejezni, mert ismét a falban végezte

Csatában volt Thomas Freininggel, amikor az osztrák pilóta hátulról nekiütközött, amitől a falnak ment. Schumachert a pálya korházába szállították, ahol kiderült, hogy eltört a keze. 

Így is pontszerző lett a versenyző, mert a futamot az eset miatt piros zászlóval megállították és befejezettnek nyilvánították és a baleset előtti utolsó kört állapították meg végeredménynek, amikor Schumacher tizedik volt.

A pilóta nemcsak a hétvége harmadik futamát volt kénytelen kihagyni, de veszélyben van a következő, spái versenye is.

Mick Schumacher a tavalyi, sikeres gokartos év után idén nyergelt át a formaautózásra, az újonnan indult, belépő szintű Formula 4-es szériában a holland Van Amersfoort Racingnél versenyez, annál a csapatnál, amely tavaly a Forma-3-ban az immár a Toro Rossónál induló Max Verstappent is kinevelte.