A 34 éves Felipe Massa ugyan közelebb van már Forma-1-es karrierje végéhez, mint kezdetéhez, de úgy tűnik, a Williamsnél még várhat rá pár év, főleg, hogy a grove-i csapat 2016-ra vagy 2017-re elveszítheti a spekulációk szerint a Ferrarihoz tartó Valtteri Bottast. 
A Williams technikai főnöke, Pat Symonds a brazil UOL Esporténak arról beszélt, milyen szívesen dolgozik a ferraris évek után másodvirágzásba kezdett veteránnal:
“Nem ismertem Felipét valami jól, mielőtt a Williamshez szerződött. Az a típus, akit ha egy étteremben lát az ember, el nem hinné, hogy autóversenyző, pedig amikor vezet, valami hihetetlen.”


“Úgy emlékszem, egyetlen alkalommal beszéltem vele hosszabban, akkor, amikor 2006-ban Monzában a versenybírók előtt vitatkozunk. Rémlik, hogy azzal vádoltam, úgy tesz, mintha nem tudna angolul, pedig tudtam, hogy nagyon is jól beszél” – idézte fel azokat az időket, amikor ő még a Renault-nál dolgozott Fernando Alonsóval.  
Massa és Alonso aztán 2010-től négy idényt töltött együtt a Ferrarinál, és Symondsot épp ez győzte meg arról, hogy a brazil jó versenyző:
“Nagyon is tudom, mennyire jó Alonso, szóval épp ebből tudtam, hogy Massa is az. Ez volt az első, amit mondtam neki a Williamsnél: Alonsót is sikerült már megverned, szóval hiszünk benned. Azt hiszem ez a hozzáállás – nemcsak részemről, hanem az egész csapattól – őt is megnyugtatta.”
“Most már nem egy Alonso-központú világban kell küzdenie, hanem egy igazi csapat tagja. Egyszer ő veri meg Valtterit, máskor fordítva, de ez nem gond, ugyanis mindannyian azért dolgozunk, hogy előrébb vigyük a csapatot.”