A Forma-1 szabályainak kidolgozását, a sportág jövőjének alakítását 2013-ban adták a hat csapatból (jelenleg a Mercedes, a Red Bull, a Ferrari, a Williams, a McLaren és a Force India), valamint Bernie Ecclestone-ból és az FIA-elnök Jean Totdtból (hat-hat szavazattal) összeálló stratégiai munkacsoport kezébe.
A rendszerrel azonban mindenki elégedetlen, a csapatok után a demokráciát bevallottan nem szívlelő Ecclestone is azt mondja, fel kellene oszlatni a gittegyletet, Todttal kettesben kellene döntéseket hozniuk.


“Be kellene fejeznünk a tökölést, a vélemények kikérését. Az a gond, hogy túl demokratikus  ez, és Jean sem támogat mindent. Nemrég mondtam is neki, hogy ha van valami értelmes ötlete bármiről, én támogatni fogom. És persze fordítva, ha mi (az F1-et szervező FOM) találunk ki valamit, akkor támogathatnál minket. Mi ketten eldönthetnénk, hogy ezek a Forma-1 szabályai, ha a csapatok részt akarnak venni, rendben, ha nem, hát oké, azt is megértjük” – magyarázta a Autosportnak. 
A kérdésre, hogy ezek szerint fel kellene oszlatni a Stratégiai Munkacsoportot, Ecclestone határozottan felelt:
“Igen, egyértelműen. Baromi nehéz a gyártókkal bármire is jutni. A Mercedes helyében nyilván semmin sem akarna változtatni az ember. A májusi ülésen semmiről sem sikerült döntenünk – még a következő ülés időpontjáról sem! Előállhattunk volna valamivel, szavazhattunk volna, de semmi.”