A Toro Rosso 17 éves újonca, Max Verstappen nagyot bukott a Monacói Nagydíjon, amikor a célegyenes végén ráfutott Romain Gorsjean Lotusára, és nyílegyenesen az első kanyar biztonsági korlátjába csapódott.
A svájci Speed Week szerint a fiatal versenyző a panaszmentessége ellenére is kizárólag akkor ülhet majd autóba a hétvégi Kanadai Nagydíjon, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi vizsgálatán megfelel. 


“Kétségtelenül ez volt az eddigi legnagyobb balesetem, a becsapódás 30 g-s volt. Láttam a falat közeledni és tudtam, hogy na, most kapaszkodni kell. De már túl vagyok az eseten, változtatni nem tudok rajta, ez már a múlt” – írta még a múlt héten a személyes honlapján.
A baleset után természetesen azonnal megvizsgálták, de még a vérnyomása is rendben volt: “Mintha csak pihentem volna. A nyakam egy kicsit merev még, de ezen kívül jól vagyok. Nem fáj annyira, mint hittem.”
Verstappen már a múlt kedden sportorvosnál is járt, aki mindent rendben talált nála, a hétvégén pedig a World Series by Renault spái fordulóján Forma-1-es autóval is demózott, így valószínű, hogy zöld utat kap majd Montrealban.
Az orvosi engedély persze csak egy lépés, a monacói balesetért kapott öthelyes rajtüntetés nem könnyíti meg a dolgát a Gilles Villeneuve pályán, amelyen pályafutása során először vezet majd.
“Hát igen, ez az jelenti, hogy előzgetnem kell majd” – mondta.