Max Verstappen csúnya balesetet szenvedett a Monacói Nagydíjon, amikor a 63. körben Romain Grosjean mögött haladva a célegyenes végén ráfutott a Lotusra, majd a Ste Devote biztonsági korlátjában kötött ki a Toro Rossóval.
A 17 éves ifjonc ugyan azt állította, hogy nem akart előzni, és Grosjean lassított túl korán, sőt, féktesztelt vele, a versenybírók szerint ő hibázott, ezért a hétvégén követező Kanadai Nagydíjra öthelyes rajtbüntetést osztottak ki neki.


Verstappent a pályafutása kezdetén amúgy jó néhányszor bakizó Felipe Massa is kritizálta az eset után, “veszélyesnek” nevezte a tinit, és Grosjean sem örült a balhénak.
“Természetesen nem fékteszteltem vele, mire is lett volna jó? Nem fékezte, nem vettel el a gázt korábban, mint az ütközés előtti körön, sőt, az adatokból látszik, hogy még 5 méterrel később is fékeztem. Az FIA nagyon alapos az ilyen vizsgálatoknál, én pedig nem is tudom, hogy mi bosszantott jobban: az, hogy elütöttek a pontszerzéstől, vagy az, hogy végig kellett csinálni ezt az egészet valami olyan miatt, ami egyértelműen nem az én hibám volt” – magyarázta a francia. 
“A lényeg a lényeg: Max túl keményen hajtott, előzni próbált a nem épp erre való pályán, a kísérletnek pedig mindketten megittuk a levét. De tanulni fog belőle, nagyon tehetséges versenyző.”
Verstappen a múlt hétvégén a World Series by Renault spái fordulóján a Red Bull-lal demózott, ott szembesítették a kritikákkal. Szócsatába nem akart bocsátkozni, lakonikusan felelt:
“Azt tanultam ebből, hogy többet nem szabad előfordulnia. Van ilyen, ez is a versenyzéshez tartozik, de most már túl kell lépni ezen, Kanadára kell koncentrálnom. Megnéztem már párszor a felvételeket, durva baleset volt, talán a pályafutásom eddigi legnagyobb bukása. Örülök, hogy nem esett bajom.”