A Renault régóta gondolkodik Forma-1-es jövőjén, a kiszállás mellett opció a kizárólag motorszállítóként való maradás, illetve a gyári csapat indítása is. A Renault jelenlegi szerződése 2016 végéig szól a Red Bull-lal és a Toro Rossóval, akármilyen döntés is születik, ezt tiszteletben fogják tartani a franciák.

A sportfőnök Abiteboul mellett a Renault elnök-vezérigazgatója, Carlos Ghosn, valamint a Renault Sport F1 elnök-vezérigazgatója, Jerome Stoll is ott volt azon a monacói megbeszélésen, amelyet a Renault jövőjéről tartottak Bernie Ecclestone társaságában.

“Hasznos találkozó volt” – mondta Abiteboul. “Nem titok, hogy szerződéseink vannak 2016 végéig, mindenkit biztosítottunk arról, hogy ezeket tiszteletben fogjuk tartani. Efelől nem lehet semmi kétség.”

“Előbb-utóbb el kell döntenünk, melyik úton indulunk tovább, ezzel kapcsolatban a mostani megbeszélések jelentik az első lépést.”

“Monaco hagyományosan az a helyszín, ahol a Renault vezetői összeülnek a Forma-1 részvényeseivel, elsősorban Bernie-vel. Fontos volt, hogy tisztázzuk a Renault pozícióját az F1-gyel kapcsolatban.”

“A Forma-1-től azt várjuk, hogy megtérüljön a befektetésünk, több értéket szeretnénk kapni a sporttól. Pontosan azt kell átgondolnunk, hogy egy másik opcióval nagyobb hasznot jelenthet-e számunkra a sorozat.”