A Forma-1-es pilóták szövetsége (GPDA) a Monacói Nagydíjon publikálta a rajongóknak szóló kérdőívét, amelynek kitöltésével a nézők is elmondhatják a véleményüket a sorozatról. Jacques Villeneuve szerint nem jó döntés a szurkolók bevonása ilyen ügyekbe, sőt a kanadai szerint az is téves cél, hogy az F1 egyre újabb és újabb rétegeket akar megszólítani.

Villeneuve úgy érzi, inkább a jelenlegi nézők jobb szórakoztatására kellene koncentrálni. “Veszélyes megkérdezni a szurkolókat arról, mit akarnak, mert a modern F1 nagy része már így is abból áll, amit a nézők akartak” – vélekedett Villeneuve.

“És szemmel láthatóan nem működik, és nem is várható, hogy öt másodperc alatt kitalálunk valamit. Sokkal-sokkal több az előzés, mint korábban bármikor, de az emberek soha nem unatkoztak ennyire.”

“Ami a Forma-1-ből hiányzik, az a különlegesség. Nem kell új rajongókat meghódítani, a meglévő nézőkre kellene koncentrálni.”

“Olyan autókra lenne szükség, hogy szinte senki ne tudja vezetni őket. Olyan autókat szeretnék látni, amelyeket a világon tíz ember tud rendesen elvezetni, másik tíz meg túléli bennük a versenyeket. Ahogyan régen volt. És persze sokkal nagyobb tempóra lenne szükség, hogy az F1 minden tekintetben extrém legyen.”