Ahogy a Vezess.hu is megírta, a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone és a Mercedes versenyzője, Nico Rosberg múlt szombaton közös interjút adott a sportág hivatalos oldalának. 
Az angol kisember csipkelődős kedvében volt, szemtől szembe nevezte haszontalannak Rosberget, miközben a celebeskedő Lewis Hamiltont magasztalta. Ecclestone a Forma-1-es csapatfőnökökből is hiányolta a karaktert és a karizmát, azt mondta, hogy a Toto Wolffot senki sem ismerné fel, ha a Mercedes-egyenruha nélkül lépne az utcára.


A kérdésre, hogy a Ferrari irányítását tavaly év végén átvevő – és eddig a szurkolók többségének szimpatikus – Maurizio Arrivabene elég karakteres-e szerinte, így felelt: “Talán önmagának az, de a Forma-1 számára nem.”
Az amúgy épp a nézők felé való nyitást, az “emberközelibb” Forma-1-ért lobbizó Ferrari-főnök vette túl jó néven Ecclestone megjegyzését: “Eddig nem hallottam erről, de megmondhatják Ecclestone úrnak, hogy akár holnap visszaveheti a paddockbelépőmet, ha akarja. Mit csináljak, ha nem bír? A kedvéért nem fogok megváltozni.”
A közös interjúban csak egy erőtlen közbevágásra képes, vasárnap viszont újabb győzelmet ünneplő Rosberg utólag sem volt oda:
F1: A Ferrari-főnök visszaszólt Ecclestone-nak 3


“Egyáltalán nem lepett meg, ugyanis Bernie régóta nyíltan kritizál mindenkit, aki nem pörög úgy a világban, mint Lewis. Minél jobban szem előtt van valaki, annál jobb, annál nagyobb érdeklődést kelt, nyilván a kereskedelmi jogok fejeseként neki ez kell. Lewis éli a maga életét, én egy kicsit visszafogottabb vagyok ebben az értelemben, szóval tényleg nem lepett meg a dolog. Értem az álláspontját, nagyon is világos, ugyanakkor engem is nagyon érdekel az F1 sorsa, és igyekszem a magam módján minél többet adni. Persze sosem lehet eléggé viszonozni a szurkolók által adottakat, erre senki nem képes.”