A Monacói Nagydíj vasárnapján hagyományosan egy másik legendás versenyt, az Indianapolis 500-ast is megrendezik az USA-ban. 


Az idei, 99. kiadás az edzéseken történt balesetek miatt már a futam előtt bőséges – negatív – publicitást kapott, azonban a verseny újabb okot szolgáltatott arra, hogy az amerikai versenyszériákat nem követő közönség is halljon róla. A futamot ugyanis nem más nyerte, mint a Forma-1-ben 2001-2006 között a Williamsnél és a McLarennél összesen 7 futamot nyerő, 2002-2003-ban a bajnoki címért is küzdő Juan Pablo Montoya.
A Team Penske autójában ülő 39 éves kolumbiai nem először győzedelmeskedett Indianapolisban, 2000-ben egyszer már megnyerte az 500 mérföldes versenyt, a 15 évvel későbbi második diadal új rekordot is jelent a két siker között eltelt időt tekintve.
Juan Pablo Montoya újra a csúcson 3


Montoyának egyébként nem volt könnyű dolga, a balesetekkel tarkított futam elején ő is incidensbe keveredett, Simona de Silvestróval történt ütközése után a mezőny legvégén is járt, az utolsó 20 körben pedig vérre menő csatát vívott Will Powerrel, Charlie Kimball-lel és Scott Dixonnal, végül csapattársa, Power előtt 0,1 másodperccel futott át a célvonalon. A  3. Kimball lett a Chip Ganassi Racing járgányával.
A kurtán-furcsán végződött F1-es karrier után Montoya 2007-től egészen 2013-ig az amerikai NASCAR-ban versenyzett, de mindössze két győzelmet és egy maroknyi dobgós helyezést szerzett, az IndyCarba tavaly tért vissza, az Indy 500-on 5. lett. Idén nagy formában van, megnyerte a szezonnyitót, és kétszer volt harmadik is a mostani diadal előtt.