A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone és a Mercedes német pilótája, Nico Rosberg páros interjút adott a sportág hivatalos oldalának – még szombaton -, a beszélgetésben pedig akadt néhány kínos pillanat.


“Ha a Forma-1-ről van szó, Lewis Hamilton rajongója vagyok, ugyanis szuperül népszerűsíti a sportágat. Tisztán üzleti szempontból, bocs, Nico, de ezt kell mondanom, te nem vagy valami hasznos” – mondta Ecclestone.
“Hé, azért ez elég kemény ítélet” – vágott közbe Rosberg. 
“Durvábban hangzik, mint ahogy szántam” – válaszolt az F1 ura. “De sajnos a német szurkolók nem állnak mögötted. Ahogy a Német Nagydíj lefújása mutatja, Németország pocsék piac a Forma-1 számára, míg Nagy-Britanniában Lewis igazi hős. A britek imádják az F1-et. Sebastian (Vettel) szintén nem hoz sokat az F1 konyhájára, az emberek többsége fel sem ismerné az utcán” – szúrt oda a négyszeres világbajnoknak is.
“És a csapatfőnököknek is hangsúlyosabbnak kellene lenniük. Ha Toto Wolffot a Mercedes-ing nélkül küldenénk ki az utcára, a kutya sem ismerné fel” – tette hozzá.
F1: Ecclestone szemtől szembe alázta Rosberget 3


Ecclestone aztán visszatért még a Mercedes-pilótákra: “Összességében továbbra is úgy gondolom, hogy Lewis hosszú-hosszú idő óta a legjobb világbajnokunk. Az élet nagyon sok területén ott van: vörös szőnyeges események, divatvilág, zene, amit akarsz. Ez nem a te hibád, Nico és nem is Lewisé, egyszerűen másfajta emberek vagytok.”
A kérdésre, hogy inkább Rosberggel vagy Hamiltonnal utazna egy liftben, Ecclestone így felelt: “Egyikükkel sem lenne gondom, de azt hiszem, Nicóval azért könnyebb lenne csevegni, mert Lewis tőlem nagyon távol eső dolgokkal foglalkozik.”