Jules Bianchi egy évvel ezelőtt, a 2014-es Monacói Nagydíjon mutatott be igazi bravúrt, amikor a sereghajtó Marussiával a 9. helyen ért be, megszerezve ezzel a csapat első Forma-1-es pontjait. A tehetség sajnos nem hozhatott több ilyen eredményt, hiszen az októberi Japán Nagydíjon tragikus balesetet szenvedett, amikor a vizes pályáról kicsúszva egy traktornak ütközött és életveszélyes agysérüléseket szenvedett.


Most, hogy a száguldó cirkusz visszatért a hercegségbe, alig félórányira a francia versenyző jelenlegi tartózkodási helyéhez, Nizzához, újra több figyelem is irányul rá. 
Volt csapata, a Manor Marussia karkötőkkel emlékszik az egy évvel ezelőtti eredményre, de sok versenyzőtársa is tiszteleg Bianchi előtt, például Fernando Alonso:
“Nehéz felfogni, hogyan tudott pontokat szerezni egy olyan versenyképtelen autóval. Már-már csodaszámba ment. Ő volt a futam sztárja. Nagyon szomorú, hogy most újra itt vagyunk, de ő nincs közöttünk. Természetesen nem csak itt emlékszünk rá, minden hétvégén gondolunk Jules-re, de itt, most egy kicsit még nehezebb felfogni, mi is történt. Ő Nizzában van, alig félórányira, remélhetőleg így még egy kis plusz energiát küldhetünk neki!” – magyarázta a baleset előtt Bianchival jó kapcsolatot ápoló kétszeres bajnok.
A pozitív “energiára” szükség is van, ugyanis a pilóta édesapja, Philippe Bianchi szerint a dolgok nem állnak jól, több mint hét hónapos kóma után sem javul fia állapota.
F1: Bianchi halálhírét várják 3
A család a legrosszabbra készül


“A remény hal meg utoljára, azonban egy idő után már csak a csodában lehet reménykedni. Minden nap kezünk ügyében a telefon, amikor reggel felébredünk, Jules életére gondolunk, ugyanakkor az esetleges halálára is” – mondta az apa a Canal+-nek.
“Kénytelenek vagyunk a halálra is gondolni, mert ebben a helyzetben ez is lehetséges. Szörnyű ez. Neurológiai szempontból sajnos már nem sok várható tőle. Az állapota stagnál, nem javul, ahogy szeretnénk.”
“De a legfontosabb, hogy Jules él. Minden rendelkezésére álló eszközzel küzd, ez pedig reményt ad nekünk, a szeretteinek” – magyarázta.

Ha nem akar pórul járni, ezt olvassa el mindenképpen!

Okosnak hiszi magát? Itt gyorsan letesztelheti!