A Red Bull számára siralmasan kezdődik a 2015-ös idény a 2010-13 között taroló alakulat idén csak a kisebb pontszerzésekre esélyes. A csapat a szezonnyitótól keményen ostorozta a motorszállító Renault-t, de mostanra világos, hogy a bajok ennél sokrétűbbek. Daniel Ricciardo elég őszintén beszélt Monacóban:


“Nem csak a motorról van szó. Azt hiszem, mostanra mindannyian beláttuk, mindenki tudja, hogy oké, az autó sem tart ott, ahol kellene. Az elmúlt négy-öt évben talán a leszorítóerő volt a Red Bull fő erőssége, de idén a gyors kanyarokban sem járunk mások előtt, sőt még lassabbak vagyunk, mint az élcsapatok.”
“Szóval ez például az egyik olyan terület, ahol nem sikerült normálisan fejlődnünk, míg másoknak igen. Több tényező miatt vagyunk hátrányban, a csapat is tisztában van ezzel mostanra, és igyekszünk rájönni, hogyan javítsunk ezen. De egyértelműen nem csak a Renault miatt vagyunk bajban.”
“Nem szeretnék túl kritikusnak tűnni, de úgy gondolom, nem lehet egy konkrét okra fogni a dolgokat. Valamiért nem állt össze a kirakós, az autó egyelőre nem hozza, amit kellene. Nem vagyok elégedett a 7-8. helyekkel, de természetesen a csapat sem az.” 
Ricciardo tavaly az amúgy szintén nem túl versenyképes Renault-motorral szerelt RB10-essel három futamot is tudott nyerni, a Mercedes-pilóták mellett a mezőnyből egyedüliként.