A Forma-1 elmúlt időszakban érzékelhető válsága, útkeresése magukat a versenyzőket is lépésre sarkallta, az egykori Benetton-, McLaren- és Williams-pilóta Alexander Wurz, valamint Sebastian Vettel és Jenson Button által vezetett pilótaszervezet, a Grand Prix Drivers Association saját közvélemény-kutatást hirdetett:
“Forma-1-es pilótaként rajongunk ezért a sportágért. Osztozunk a szurkolók érzéseiben, akik izgalmat lelnek az ember és gép egyesülésében, a fizikai törvények leküzdésében és a stopper legyőzésében. 
A Forma-1 semmit sem érne a nézők nélkül, ezért a Grand Prix Drivers Association (GPDA – a Forma-1-es Versenyzők Szervezete) szeretne többet tudni arról, mi a véleménye a sportról. Úgy gondoljuk, hogy ez a globális közvélemény-kutatás egyedülálló lehetőséget ad arra, hogy megértsük, hogy mi, pilóták, és az egész Forma-1 mit tehetünk Önökért.
A GPDA jelmondata – #RACINGUNITED (Együtt a versenyben), ezt tartjuk szükségesnek a jövőben. Akár pilóták, akár csapattagok, vagy egyszerűen amatőrök vagyunk, összeköt minket az a vágy, hogy a Forma-1 még  vonzóbb legyen. Az Ön véleménye segít nekünk ebben.”