A Forma-1-es csapatoknak alaposan fel lett adva a lecke, ugyanis a Monacói Nagydíj második szabadedzése már-már teljesen haszontalanul telt, az F1-esek az első napon ki sem próbálták a szuperlágy gumikat az utcai pályán.
A gyakorlás első felét a manoros Roberto Merhi balesete “zárta”, a sereghajtó pilótája az alagút kijáratánál a bukkanókon fékezve a szalagkorlátnak ütközött, majd a kanyar bukóterében állt meg. Van ilyen, világbajnokok, nyerő pilóták dobták már el az autót ugyanitt számtalanszor.
Nagy baj nem történt, a Manor első szárnya és jobb első felfüggesztése sérült csak, de törmelékek és az autó eltakarítása alatt megérkezett az eső, így a lágy gumis etapok helyett következett a várakozás, hiszen az autótörést senki nem akarta kockáztatni a vizes pályán.


A lelátókon ülő nézők egy idő után huhogással fejezték ki az elégedetlenségüket.
A körözés csak az utolsó tíz percben, átmeneti esőgumikon indult újra, ezeknek persze csak akkor lesz jelentősége, ha szombaton és/vagy vasárnap is esik. Erre ugyan van esély, de az erőviszonyokról az első nap után nem sokat tudtunk meg, a csapatok pedig nagyon kevés adatból gazdálkodnak majd a továbbiakra való felkészülés során.
Az edzés első szakaszában, lágy gumikon újra Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, mögötte a 2013-14-es monacói győztes csapattárs, Nico Rosberg, mögöttük a Ferrari párosa, a Red Bull-os Danyiil Kvjat és a Toro Rosso ifjoncai, Fernando Alonso a McLarennel, a Force Indiá-s Nico Hülkenberg és a lotusos Romain Grosjean sorakozott a top10-ben – de ahogy írtuk, az eredmények nem mérvadók.
Az FIA úgy döntött, hogy az igen korlátozott csütörtöki futásmennyiség miatt a csapatok a szombati edzésre átvihetnek egy-egy szett lágy gumit.
A monacói versenyhétvége szombaton a harmadik szabadedzése, majd 14 órakor az időmérővel folytatódik.
Monacói Nagydíj, 2. szabadedzés, Monte-Carlo, 2015.05.21.