Újabb brutális baleset Indianapolisban – videó 2

Lassan elátkozott jelleget kezd ölteni a hétvégén megrendezendő 99. Indianapolis 500-as futam, a múlt hét óta zajló felkészülés során újra és újra csúnya balesetek történnek.
Múlt szerdán a háromszoros korábbi győztes Helio Castroneves ütközött falnak és dobott hátraszaltót a Chevrolet-jéval, majd csütörtökön Josef Newgarden, vasárnap pedig Ed Carpenter élt át nagyon hasonló bukást.
A hétfői edzés újabb, brutális esést hozott, alig egy órával a kezdés után a Schmidt Peterson Motorsports versenyzője, James Hinchcliffe autójában a 3-as kanyarban adta meg magát valami, a járgány a falnak csapódott, majd a lángoló, csúszó roncs átfordult és végül az aszfaltcsík közepén állapodott meg.
A pilótát kórházba szállították, de az első jelentések szerint eszméletén volt, azonban a bal combját meg kellett műteni. Hinchcliffe jó egy évvel ezelőtt, az Indianapolis Grand Prix-n – az oválon tartott Indy 500-ast két héttel megelőző, nagyjából a régi Forma-1-es nyomvonalon futott verseny – agyrázkódást szenvedett, amikor egy törmelék fejen találta, akkor öt nap után ülhetett újra autóba.  
Míg Castroneves, Newgarden és Carpenter is a Chevrolet aerodinamikai csomagjával bukott, Hinchcliffe a Honda aero kitjével vezet, így ebben a tekintetben nem illeszkedik a sorba.