A múlt hét óta folyik a felkészülés a vasárnapi Indy 500-as versenyre, de az edzésekre árnyékot vetnek a furcsa balesetek. 
Múlt szerdán Helio Castroneves, majd  csütörtökön Josef Newgarden Chevrolet-je tört ki, csapódott a falnak és farral előre csúszva emelkedett a levegőbe – tegnap pedig nagyon hasonlóan járt Ed Carpenter is, aki szintén Chevrolet-val versenyez.
Röpködnek az autók Indianapolisban 2
Dixoné a pole


A balesetekhez egyértelműen hozzájárultak az idén bevezetett aerodinamikai csomagok, amelyeknek a supersweedwayekre (nagy oválpálya) szánt változatát most próbálták ki először. A szervezők a vasárnap délutáni kvalifikációra változtattak is: a csapatokat arra kérték, hogy az időmérőn is a versenybeállításokkal és csökkentett turbónyomással fussák a köröket, a kvalifikációs eredményekért pedig nem osztottak pontokat.
A hétvégén következő 99. Indy 500-asra egyébként a ganassis Scott Dixon szerezte meg. Az új-zélandi pilóta háromszor lett már a széria bajnoka (2003, 2008, 2013), az Indianapolis 500-on egyszer győzedelmeskedett, 2008-ban a pole-ból indulva nyert.