A szezonkezdet előtt pár héttel feltámasztott Manor Marussia az angol Will Stevens mellé a Roberto Merhit igazolta, de a spanyol újonc csak a “szezon kezdő futamaira” írt alá a kiscsapattal, az idei Formula Renault 3.5-ös szerződését sem bontotta fel a Forma-1 kedvéért.
A pakliban volt, hogy Merhit már a Spanyol Nagydíjra lecserélik, ha akad pénzesebb jelentkező, de úgy tűnik, hogy hazai versenye után a jövő hétvégi Monacói Nagydíjon is ő vezet majd.


“Nem hiszem, hogy változás lesz. Csapatként sok dolgunk van még a felzárkózás terén, ugyanakkor a versenyzőknek is tenni kell a dolgukat, szóval szerintem nem változtatunk” – mondta a Manor sportigatzgatója, Greame Lowdon az Autosport.comnak. 
És hogy Monaco után maradhat-e Merhi? 
“Igen, nincs valami határvonal, vagy ilyesmi. Majd meglátjuk, hogy mennek a dolgok.” 
Merhi a Forma-1-es kötelezettség miatt a Monacóban az F1 betétversenyeként szereplő Formula Renault-s részvételéről le is mondott.
“Egyetértettünk abban, hogy Roberto a Forma-1-es versenyt csinálja a Manorral. Nem tudhatjuk, meddig él a F1-es lehetősége, ezért az élvez elsőbbséget” – nyilatkozta a Pons csapatfőnöke, Emilio de Villota.