Alonso a McLaren egyik szponzora jóvoltából a Spanyol Nagydíj előtt mehetett pár kört az MP4/4-essel, az élmény nagy hatással volt rá. A spanyol simán elcserélné a jelenlegi autóját Sennáéra.

“Valószínűleg igen” – válaszolta Alonso arra a kérdésre, hogy szívesebben versenyezne-e a Senna-korszakban. “Az autók keményebbek voltak, nagy kerekekkel, nagy motorokkal, és nem voltak annyira visszafogva a dizájnerek, mint manapság.”

“Ma minden sokkal szigorúbb: nincs tesztelés, csak szimulációk vannak, szóval régebben egy kicsit élménydúsabb volt a versenyzés. Persze a biztonság is más volt, szóval nehéz kiválasztani egy konkrét korszakot, de addig bármelyik élvezhető, amíg a többiek a vert mezőnyben vannak.”

“Nyolc vagy kilenc kört tehettem meg az autóval, óriási élmény volt. Manapság minden sokkal bonyolultabb, Senna autójában még minden manuális volt. Nincs benne szervo, van viszont három pedál, és egy váltókar. Olyasmi ez, mintha egy nyolcvanas évekből származó számítógépet hasonlítanánk egy maihoz, sok minden változott.”

“De a motorsportban technológiától függetlenül az a lényeg, hogy jobbak legyünk az ellenfeleknél.”