A NASCAR-ban és az IndyCarban nevet szerzett Gene Haas projektje 2014-ben kapott Forma-1-es indulási engedélyt a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA), de a csapat a megfelelő felkészülés érdekében csak 2016-ban lép majd be.
Az autójához erőforrásokat és számos egyéb elemet a Ferraritól beszerző csapat idén szeptemberig szeretné megtalálni a leendő versenyzőit, lehetőleg egy tapasztalt pilótát, és ha akad, egy amerikai tehetséget.


Az utóbbi a korábban a Caterhamnél majd a Marussiánál tesztelő Alexander Rossi lehet, ő már korábban elismerte, hogy tárgyalt Haasékkal. Az olasz Autosprint most arról ír, hogy a 2013-14-ben a Saubernél versenyző, idén a Ferrarinál tesztelői és tartalékosi szerepet betöltő Esteban Gutierrez is képben van, Maranellóból őt “adhatják” a csomag részeként.
Az olasz lap szerint a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon megjelent Gene Haas már tárgyalt is a 23 éves mexikóival.
Az Autosprint ugyan nem említi, de szintén logikus választás lehet a Ferrari utánpótlásprogramjának olasz neveltje, Raffaele Marciello, feltéve persze, ha az idén második GP2-es szezonját töltő pilóta mellé a Haas egy tapasztalt versenyzőt is szerez, és hogy Marciellót nem a Saubernél léptetik elő versenyzővé.