Bár papíron 2015-ben a Nürburgringen rendezték volna a Német Nagydíjat, a pálya pénzügyi nehézségek miatt kidőlt, a másik német helyszín, Hockenheim pedig nem tudott beugrani, túl késő lett volna számukra, így végül törölték a versenyt az idei versenyt.


A hockenheimiek hozzáállása nem nagyon tetszett a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone-nak, ezért nem olyan rég arról beszélt, hogy a 2016-os, menetrend szerinti rendezés sem biztos, de a pálya főnöke a múlt hétvégén így beszélt:
“100, sőt, 1000 százalékosan biztos, hogy jövőre megrendezzük a Német Nagydíjat. Szerződésünk van a jövőre, mi pedig mindig tiszteletben tartjuk a megállapodásokat” – nyilatkozta Hockenheim főnöke, Georg Seiler a SID hírügynökségnek, hozzátéve, hogy “jó a kapcsolata” Bernie Ecclestone-nal.
“A Forma-1-nek viszont jónak kell lennie, akkor jönnek a nézők. Senki sem a betétversenyekért jön ki pályára” – figyelmeztetett Seiler.
Ecclestone Barcelonában, a Spanyol Nagydíj rajtja előtt maga is megerősítette, hogy 2016-ban újra lesz Német Nagydíj, a helyszín Hockenheim lesz.