Lewis Hamilton és a Mercedes még február elején kezdte meg az érdemi tárgyalásokat a kétszeres világbajnok újabb, 2016-18-ra szóló szerződéséről, de annak ellenére, hogy már két hónappal ezelőtt is arról beszéltek, hogy alapvetően kész a megegyezés, bejelentés továbbra sincs.
A Mercedes pár hetente újabb időpontokat valószínűsít, nemrég még a most következő Spanyol Nagydíjra ígérték a hosszabbítást, most a csapat elnöke, Niki Lauda azonban már Monacót emlegeti.


“Nincs semmi probléma, úgy gondolom, hogy Monaco előtt bejelenthetünk valamit, esetleg talán még előbb” – mondta az APA hírügynökségnek.  
Az állandó halasztgatás természetesen értetlenséget és találgatásokat szül, egyesek úgy vélik, reális lehetőség, hogy az angol pilóta 2016-ra a Ferrarihoz igazoljon, Kimi Räikkönen helyét elfoglalva Sebastian Vettellel alkosson szupercsapatot.
Bár a Ferrari csapatfőnöke a hétvégén újra jelezte, hogy nincs szükségük Hamiltonra, egyelőre Maranellóban sem sietnek Räikkönen 2016-os opciójának élesítésével, azaz biztosat egyelőre nem lehet állítani.