Felipe Massa szerint a Williams színeiben mutatott formája a bizonyíték arra, hogy kár volt leírni 2009-es, a Hungaroringen történt balesete után. Sokan kritizálták Massát, hogy a sérülése után mintha kicserélték volna, és ami azt illeti, azóta nem is nyert futamot.

Pedig a 2008-ban majdnem világbajnokságot nyert Massa egészen 2013-ig a Ferrari pilótája volt, és míg Fernando Alonso rendszeresen ott volt a tűz közelében, neki csak a másodhegedűs szerep jutott. Kísértetiesen hasonló karriert futott be egyébként a csapatnál, mint honfitársa, Rubens Barrichello, a teljesítményének okairól azonban csak maszatol – hasonlóan ahhoz, ahogy a veterán szokott.

“Megvannak az okai, hogy miért nem jöttek az eredmények, de nem akarok beszélni ezekről” – mondta Massa. “Mindenre van magyarázat, az én teljesítményemre is. De a múlt az a múlt, és most a jelenért dolgozunk.”

Massa szerint jelenlegi teljesítménye a bizonyíték arra, hogy kár volt őt leírni. “Írni mindig sokkal könnyebb, mint vezetni” – szúrt oda az újságíróknak Massa. “Az egyetlen dolog, amit most nem lehet mondani, hogy a vb-címért harcolnék.”

“Lehet, hogy csak a harmadik legjobb autó a miénk, de nagyon jól érzem magam, jól vezetek, és a lehető legjobban használom az autót. Örülök ennek az érzésnek, extra önbizalmat ad.”

“Talán nem volt igazuk azoknak, akik azt írták, hogy a balesetem teljesen megváltoztatott.”