Kár a gőzért, az Audit nem érdekli a Forma-1 2 Az elmúlt hónapokban rendszeresen visszatérő pletykává vált, hogy az Audi belép a Forma-1-be, sőt arról is volt szó, hogy a márka esetleg felvásárolja a Red Bullt. A Volkswagen konszern prémiummárkája számtalanszor kijelentette, hogy nem érdekli az F1, az endurance vb-re koncentrál helyette, de Ferdinand Piech VW-vezér távozásának apropóján ismét felmerült a téma.

A háttér állítólag az, hogy Piech tiltotta meg az F1-es szereplést, egészen addig, amíg Bernie Ecclestone osztja a lapokat. Piech távozása után nincs már tiltás, de az Audi nem jön: a gyengébbek kedvéért el is mondták újra.

“A jelenlegi helyzet szerint az Audit egészen biztosan nem érdekli a Forma-1-be való belépés” – mondta az Audi szóvivője ezúttal a BBC-nek. A szóvivő szerint a meglévő Le Mans- és DTM-programok mellett nincs kapacitás a sportrészleg bővítésére.

Sokan árulkodó jelet látnak abban, hogy az Audi Sport tavaly év végén költözködésbe kezdett, az ingolstadti gyárból a közeli Neuburgba költözik a csapat. Ez azonban még Piech távozása előtt kezdődött, tehát a friss fejleményekkel nincs összefüggésben.