Alonso Mark Webber és Nico Hülkenberg mellett lehetett volna egy F1-es szupercsapat tagja a Porschénél, bár ez kissé fura lett volna arra tekintettel, hogy az utcai sportkocsik piacán a Porsche és a McLaren nagy ellenfelek.

A finn Ilta Sanomat szerint ennek megfelelően Alonso mclarenes szerződésében szerepel a Le Mans-i indulást tiltó kitétel. A lap szerint a McLaren biztonsági okokra hivatkozva döntött a tiltásról Webber horrorisztikus, novemberi interlagosi bukása után.

A Marca szerint ellenben Alonsónak már aláírt szerződése volt a Porschével, amelynek értelmében – Hülkenberghez hasonlóan – Spában és Le Mans-ban is indult volna.

A spanyol lap szerint a McLarennek nem volt kifogása a szerződés ellen, egészen addig, amíg meg nem jelent az első hivatalos 2015-ös versenynaptár, amelyben a Koreai Nagydíj is szerepelt.

Noha a koreai futam bekerülését senki nem vette komolyan, a naptárban szereplő május 3-i dátuma ütközést jelentett a spái hatórással. “Minden kőbe volt vésve december 3-ig, a furcsa hivatalos versenynaptár megjelenéséig” – írta a Marca.

A lap gyártott egy összeesküvés-elméletet is, ezek szerint Alonso a koreai futam bekerülését szándékos figyelmeztetésnek tartotta az FOM részéről, amelynek célja az F1-es pilóták távoltartása volt az endurance-vb-től. Ez első hallásra akkora képtelenségnek tűnik, hogy kommentálni sem érdemes.