Kimi Räikkönennek ugyan opciója van a 2016-os folytatásra a Ferrarinál, de a csapat egyelőre nem kíván élni vele, így akarják folyamatos jó teljesítményre ösztönözni a 2007-es bajnokot.


Olasz források szerint azonban más is lehet a háttérben, Maranellóban talán egy másik finnt, a Williams tehetségét, Valtteri Bottast szeretnék, pletykák szerint talán előszerződést is kötöttek vele. (A Bottas menedzsmentjében érdekelt 1998-99-es világbajnok, Mika Häkkinen is pedzegette már ezt a cserét nemrég.)
Ezzel együtt nem feltétlenül akarják ejteni Räikkönent sem, a veteránt talán a jövőre belépő, amolyan Ferrari B csapatnak készülő amerikai Haashoz ültethetnék, ahol egyértelműen aranyat érne a másfél évtizedes tapasztalata – már ha egy ilyen forgatókönyv megfelelne a világbajnoknak.
És hogy kivel pótolná a Williams a sokak szerint bajnoki kaliberű Bottast? A spekulációk szerint a Mercedes DTM-es tehetsége és F1-es tesztpilótája, Pascal Wehrlein ülhetne a grove-iak autójába, amivel valószínűleg az erőforrásokra is árengedményt kapnának a német gyártótól.