Mialatt a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 2013 végi síbalesetében szerzett súlyos agysérüléseivel svájci otthonában lábadozik, fia, a 16 éves Mick idén formaautós versenyzői karrierbe kezdett a német ADAC Formula 4 szériában.
Mick a múlt hétvégi szezonnyitón meg is nyerte az egyik futamot, sokan máris bizonyítottnak látják, hogy apja örökébe léphet. 
Ugyanakkor a Schumacher család barátja, az egykori Tyrrell-, Ferrari- és Benetton-pilóta Jean Alesi fia, Giuliano is idén lépett be az F4-be, ő a francia sorozatban indul, és már két  futamot nyert, méghozzá pole-ból.
Az ifjú Schumacherre persze óriási figyelem irányul, de Alesi nem örül ennek:
“Schumacher ezt nem engedné” 3


“Egyáltalán nem irigységből mondom, sőt, Mickre a fiamként tekintek. Azt is megértem, hogy Michael különleges helyzete tovább növelte az érdeklődést, de szerintem Michael nem engedne ilyen szintű sajtómegjelenést” – magyarázta az expilóta.
Alesi egyébként úgy véli, saját fia jobb szériába került, ugyanis a némettel ellentétben a francia F4-bajnokságban teljesen egyenlőek a feltételek:
“Nincsenek külön csapatok, mind a 20 autót ugyanaz a francia versenyzői akadémia indítja, amelyik Sebastien Bourdais-t, Romain Grosjeant és Jean-Eric Vergne-t is kinevelte. Szóval nincs pardon, a pilótán múlik minden, nem a csapaton.”