F1: Rosbergnek a nulláról kell újrakezdenie 2 Nico Rosberg egyelőre látványosan szenved az idei szezonban, az eddigi négyből nem volt olyan hétvége, amikor csapattársa előtt tudott volna végezni. Rosberg hátránya még nem behozhatatlan, 27 ponttal van lemaradva, ami rögtön kettőre olvadna, ha Hamilton esetleg kiesne egy versenyen, a német pedig nyerne.

Niki Lauda, a Mercedes elnöke szerint Rosbergnek össze kell kapnia magát. “Az elképzelhető legnehezebb feladat vár Nicóra” – mondta Lauda. “Lewis jelenleg csúcsformában van, gyakorlatilag nem hibázik, az önbizalma az egekben.”

Lauda szerint Rosbergnek ki kell esnie a rá jellemző elemző szerepből. “El kell felejtenie a bonyolult magyarázatokat, ezek helyett elég lenne, ha annyit mondana, ‘hibáztam’. Ki kell irtania minden felesleges dolgot a fejéből, és úgy nekivágnia minden egyes versenynek, mintha akkor kezdődne a világbajnokság.”

Gerhard Berger szerint Rosbergnek érdemes megfogadnia Lauda tanácsait. “Nikinél jobb embertől nem is kérdezhetné meg, hogyan kell úgy vb-t nyerni, hogy a csapattárs a gyorsabb pilóta” – utalhatott Berger Lauda híres, 1984-es félpontos győzelmére Alain Prosttal szemben.

“Mindezeken túl Nicónak továbbra is hinnie kell önmagában, ez a legfontosabb dolog.”

Lauda szerint ellenben az, hogy Rosberg megtörje Hamilton sorozatát. “Ha csak egyszer is legyőzi, Lewis is elkezd gondolkodni.”