Ahogy a Vezess.hu is többször megírta, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick a gokartos évek után idén fellépett a formaautózásba, a német ADAC Formula-4-es szériában indul.


A múlt szombaton és vasárnap megtartották a szezonnyitót Oscherslebenben, a harmadik futamon pedig győzni is tudott a 16 éves kis Schumi. Az első két futamon elért 9. és 12. hellyel együtt a bajnokság első fordulóját követően az 5. helyen áll a holland Von Amersfoort Racingnél induló tehetség, egyben ő a legjobb újonc.
Nagy kérdés, hogy az F1-es legenda apa tud-e a szép kezdésről, hiszen fiával síelve még 2013 végén szenvedett életveszélyes agysérüléseket, hónapokig kómában volt, és bár tavaly ősz óta már a család svájci otthonában ápolják, javulásról nem hallani.

Az biztos, hogy Mick győzelme remek hír a családnak, és csak javíthat épülőfélben lévő édesapja állapotán.

Fantasztikus magyar siker – olvasta?

Formula-4

A Forma-4 az FIA által tavaly életre hívott, a Forma-3-nál olcsóbbnak szánt, belépő szintű, csak különálló nemzeti bajnokságok formájában létező formaautós széria. Az ADAC Forma-4-ben a Tatuus által gyártott autókat használnak, a motorok 1,4 literes turbók az Abarth (Fiat) felkészítésével. A német szériába 2015-re 18 csapat összesen 42 fiatal pilótát nevezett, a kis Schumacher csapattársa a Van Amersfoort Racingnél az F1-es sztártervező fia, Harrison Newey lesz.