Kimi Räikkönen jelenlegi ferraris szerződése az év végén lejár. Az olasz csapat eddigi utolsó világbajnoka a tavalyi szenvedés után sokkal erősebb idénykezdést produkált, nagyon jól érzi magát Maranellóban, és maradni is szeretne, de a döntésre még várnia kell.
A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene nemrég azt mondta, Räikkönen teljesítményétől függ, hosszabbítanak-e vele:


“Örülök Kimi (bahreini) eredményének, mert most már hivatalosan is mondhatom, hogy újra versenyben van, és két erős pilótánk van. De ez nem jelenti azt, hogy most azonnal aláírunk egy új szerződést Kimivel. Ezt már akkor világossá tettem neki, amikor a szerződéséről beszélgettünk. Ha most kérdezik tőlem, hogy megérdemli-e a hosszabbítást, természetesen igent mondok. De nem akarom, hogy Kimi elkényelmesedjen, mert ő akkor a legjobb, ha kicsit aggódik. Ez amolyan pszichológiai játék. A papír egyelőre fehér. Úgy tűnik, hogy amint felemeltem a tollat, Kimi máris felállt a dobogóra.”
Räikkönen honfitársa, mclarenes elődje, az 1998-99-es világbajnok, Mika Häkkinen is hasonlóan vélekedik, szerinte a Ferrarinak nagyon alaposan meg kell gondolni, megtartsák-e a 35 éves veteránt:
“Egyelőre nehéz megmondani, hogy jó döntés lenne-e. Kimi tempója és tehetsége ismert, de egy olyan tapasztalt pilótának, mint ő, rendszeresen úgy kellene szerepelnie, mint Bahreinben” – utalt a szahíri 2. helyre a finn.
F1: Tényleg kell Räikkönen a Ferrarinak? 3


A mezőny másik finn pilótája, a Williamsnél tavaly a sztárság felé elindult Valtteri Bottas is a Ferrari listáján van, a menedzselésében is érdekelt Häkkinen szerint inkább ő jelenti a jövőt.
“Nagyszerű volt látni, ahogy Valtteri a saját stílusában meg tudta verni a rá komoly nyomást gyakorló Vettelt” – utalt Bottas Bahreinben szerzett 4. helyére. “Pontosan ilyen kötélidegek kellenek ahhoz, hogy valaki világbajnok legyen.”