F1: Óriási veszteség a Williamsnél 2 A frankfurti tőzsdén jegyzett Williams az egész tavalyi szezonban második-harmadik erő volt a Forma-1-ben, a sikernek azonban ára volt. A csapat átszámítva 14 milliárd forintos veszteséggel zárta az évet, amit a Williams közleményében a csökkenő bevétellel és a nagyobb kiadásokkal magyarázott.

A többéves sikertelenség után a Williams 2013-ban új stratégiára váltott, a közlemény szerint “ennek megfelelően 2014. az átmenet éve volt.” A 2013-as konstruktőri kilencedik hely volt a fő oka a bevételek visszaesésének.

A nagyobb kiadásokat az új V6-os turbómotorokra való átállás okozta. A Williams szerint pánikra semmi ok, mert a kiváló tavalyi eredmények miatt jelentősen nőnek majd a pénzdíjból és a szponzoroktól származó bevételek.

“2014-ben sokat léptünk előre” – mondta Mike O’Driscoll vezérigazgató. “Jelentős beruházásokat hajtottunk végre az emberi erőforrásainkkal, létesítményeinkkel és technológiánkkal kapcsolatban egyaránt, ezzel szilárd alapokat tettünk le a jövőre.”