F1: Most Barcelonára ígérik az új Hamilton-szerződést 2 Hosszú hónapok óta képtelen megállapodni a szerződéshosszabbítás részleteiről Lewis Hamilton és a Mercedes, minden ellenkező tartalmú kommunikáció ellenére a csapat számára kezd kínossá válni az ügy. A sok elmulasztott határidő után most itt egy újabb, a Spanyol Nagydíjra végre megtörténhet az aláírás.

“Mindent véglegesítünk május 10-ig, a Spanyol Nagydíjig” – ígérte magabiztosan Niki Lauda csapatelnök. A megállapodás olyan régóta késik, hogy Bahreinben már a Ferrarival is szóba hozták Hamiltont.

Pletykák szerint Hamilton első számú pilóta szeretne lenni, és a kínált fizetést is kevesli. “Nem a pénz a probléma” – mondta ezzel kapcsolatban Lauda. Toto Wolff csapatfőnök korábban arról beszélt, hogy “apró részleteken” huzakodnak egymással az ügyvédek.

Wolff világossá tette, hogy Hamilton nem kért első számú státuszt, de erre nem is lett volna lehetősége, mert a Mercedes alapelvei világosak. “Az én szerződésemben is benne van, hogy a Mercedes egyenlően kezeli a pilótáit” – tette hozzá az ügyhöz Nico Rosberg.

Hamilton egyébként húsz év után szakított sisakgyártójával, az Arai-jal, Bahreinben már a Bell sisakjával versenyzett. Hamilton hivatalosan “még csak próbálgatja” az új sisakot.