F1: Dohányzóasztal lesz Ricciardo motorjából 2 Daniel Ricciardo éppen csak célba ért a Bahreini Nagydíjon, a motorja óriási füstfelhőt okádva a verseny utolsó kanyarjában durrant el. Christian Horner Red Bull-csapatfőnök a verseny után kínjában már humorizált, szerinte a motor csak megirigyelte a tűzijátékot, és csatlakozni akart.

Nem lehetett kérdés, hogy ekkora füstölés után a motor menthetetlen, de a rend kedvéért Horner megerősítette. “Kétszáz méterrel a cél előtt döglött be, de legalább volt elég lendületünk, hogy eljussunk a vonalig” – mondta Horner.

“Ebből a motorból legfeljebb csak dohányzóasztal lesz a jövőben, vagyis Daniel a négyes keretéből már hármat elfogyasztott. Barcelonában az idei negyedik motorjával indul.”

Az idei szezonnak úgy futottak neki a csapatok, hogy négy motor használható büntetés nélkül, de Malajziában egyhangúlag megállapodtak arról, hogy visszaemelik ötre a keretet.

Hivatalosan még nem erősítették meg a módosítást, a Red Bullon azonban valószínűleg ez sem segít, képtelenség, hogy Ricciardo büntetés(ek) nélkül végigcsinálja a szezont.

“Ami számunkra az egyetlen jó hír, hogy nem új hibáról van szó, hanem egy korábbi ismétlődéséről. Csalódás, de a megoldás hamarosan érkezik.”