A Mercedes ugyan kettős győzelmet aratott a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon, de az öröm nem volt felhőtlen, a másodikként beérő Nico Rosberg sportszerűtlenséggel, önzéssel vádolta meg a győztes Lewis Hamiltont.
A legközelebbi üldöző, a Ferrari pilótája, Sebastian Vettel Bahreinben arról beszélt, hogy a helyzet elmérgesedése a kezükre játszhatna, igaz, ő nem ebből akar megélni.


“Számunkra nem releváns, hogy milyen a viszonyuk, nekünk csak önmagunkkal kell törődni. Ha kiütik egymást, azzal mindenki jól jár, nem csak mi, persze nem jönne rosszul. Ugyanakkor nem számítok ilyesmire” – mondta a négyszeres bajnok, hozzátéve, hogy ő maga nem is kívánja szítani a Mercedes-versenyzők viszályát.
“Nem vagyok egy intrikus alkat, szóval nem szeretnék muníciót adni a sajtónak ebben a témában, sosem voltam ilyen. Mindketten elég profik ahhoz, hogy kezelni tudják a helyzetet, persze nyilvánvaló, hogy a média igyekszik hajtani ezt a témát.”
A Ferrarinál idén bemutatkozott Vettel Ausztráliában és Kínában egy-egy 3. helyet hozott, a Maláj Nagydíjon pedig győzni is tudott a vörös autóval, jelenleg a bajnokság második helyén áll Hamilton mögött, de Rosberg előtt.