Lewis Hamilton tavaly nyár óta húzza-halasztja a Mercedesszel való hosszabbítást, és úgy tűnik, a korábbi ferraris átigazolási lehetőségeket illető találgatásoknak volt alapja.


A német Sport Bild szerint az angol versenyző már tavaly nyáron elkezdett tapogatózni Maranellóban, tárgyalt az akkori csapatfőnök Marco Mattiaccival, 2016-ra Sebastian Vettel csapattársául is szegődött volna, vagy legalábbis ezzel a lehetőséggel igyekezett erősíteni a Mercivel szembeni alkupozícióját.
A német lap azonban úgy tudja, hogy Maranellóban kizárták Hamilton szerződtetését, ezt maga a FIAT- és Ferrari-elnök Sergio Marchionne ígérte meg a Mercedes-vezér Dieter Zetschének. A kétszeres világbajnoknak immár nincs sok játéktere, hamarosan tényleg jöhet a bejelentés.
“Minden rendben van, semmi gond” – mondta Bahreinben a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda Hamilton hosszabbításáról. “Mostanra mindent rendeztünk, már nem tárgyalunk. Csak alá kell írni a papírokat. Ami engem illet, szerintem ezzel már végeztünk, a bejelentés engem nem érdekel. Lewis nem megy a Ferrarihoz. Már megegyeztünk, ő is rábólintott, mi is rábólintottunk, nálunk fog versenyezni, ennyi.”
F1: Hamilton a Ferrarinál is érdeklődött 3


Hamilton helyzete Kimi Räikkönen ferraris jövőjét erősíti, a finn így már igen közel jár ahhoz, hogy a csapat aktiválja a 2016-ra szóló hosszabbítási opciót.
“Mindenki pozitív. Kimi maradni akar, ezt teljesen világossá tette” – nyilatkozta a 2007-es bajnok menedzsere, Steve Robertson a Motorsport.comnak pénteken. “A csapat elégedett a munkájával, az egyenletes teljesítményével. Minden hang pozitív, persze azért a beszéd és az aláírás nem ugyanaz. Mindenesetre a jó irányba haladnak a dolgok, Kimi pedig 100 százalékosan maradni akar a Ferrarinál.”