F1: Alonsót lehet kritizálni, de a család tabu 2 Paola Saluzzi Alonso szerint átlépett egy határt (idiótának és arrogánsnak nevezte), ezért Kínában nem volt hajlandó nyilatkozni neki. A tévés twitteres megjegyzésének a főnökei sem örültek, felfüggesztették.

“Ugyan már, nem gondolom, hogy bárki nekemtámadt volna” – mondta Alonso már Bahreinben. “Bocsánatot kért, továbbléptünk. Semmi komoly.”

Alonso szerint bárkit lehet kritizálni, de csak kellő tisztelettel. “Különösen akkor, ha egy családot érintő balesetről van szó, és mindenkinek nehéz napjai vannak. Ezeket a dolgokat nem szabad szóba hozni.”

“Ettől eltekintve lehet minket kritizálni, annál is inkább, mert a jelenlegi teljesítményünk nem elég. Ha nyerünk, akkor talán senki nem kritizál majd minket.”

Saluzzi egyébként azzal védekezett, hogy elkötelezett Ferrari-rajongó, Alonso szerint azonban ez nem mentség. “Lehet, hogy már nem vagyok a Ferrari pilótája, de sokan meglepődnének, ha megtudnák, mennyi támogatást kapok Olaszországból.”

Alonso Bahreintől még nem vár jó szereplést, Barcelonától pöröghet fel a McLaren. “Ez lesz az egyik utolsó verseny, amelyen körhátrányban érünk célba. Hamarosan szebb idők jönnek számunkra.”