Lewis Hamilton már tavaly nyáron megkezdte, majd néhány hónapos jegelés után idén február óta folytatja a 2016-18-ra szóló mercedeses szerződéshosszabbítási tárgyalásait.
A felek az elmúlt két hónapban mindig az “pár héten belül”-re ígérik az aláírást, ami azonban még mindig nem történt meg. Egyesek felvetették, hogy a tárgyalások azért feneklettek meg, mert a kétszeres világbajnok angol első számú pozíciót követel, a Mercedes ezt viszont nem hajlandó megadni.


A stuttgarti márka motorsportfőnöke, Toto Wolff a brit Sky Sportsnak nyilatkozva kategorikusan cáfolta a spekulációt:
“Ez nem igaz, és Lewis nem is kérne ilyesmit, ugyanis nálunk nem ez a módi, ő is tudja, hogy a versenyzői egyenlőség alapján működtetjük a csapatot. Csak a részleteken múlik (az aláírás). Régóta tárgyalunk már, a fő feltételekről hónapokkal ezelőtt megegyeztünk, csak a jogászok között pattog még oda-vissza a szerződés, ez teljesen normális.”
“Nagyon remélem, hogy pár napon vagy egy-két héten belül most már mindent rendezni tudunk anélkül, hogy feszültség alakulna ki, ugyanis nagyszerű a kapcsolatunk Lewisszal. Együtt szeretnénk győzni, az aláírt szerződést szeretnénk elrakni a fiókba” – magyarázta Wolff.
Ami Hamilton és a csapattárs, Nico Rosberg viszonyát illeti, a német sanghaji kifakadása, és az angol arra adott válasza alapján sokan úgy vélik, hogy a pszichológiai előny immár egyértelműen a címvédőé. A főnök nem biztos ebben:
F1: Hamilton nem kér kiemelt bánásmódot 3


“Nehéz mások fejébe belelátni. Mindketten nagyon erős küzdők, és láttunk már sokkal rosszabb reakciókat is kudarc esetén, akár Lewistól, akár Sebastian Vetteltől – mindannyian emberek vagyunk, vannak érzéseink, és néha vannak rosszabb napjaink.”
“Az F1-ben mindenkit a legutóbbi futama alapján ítélnek meg, de ha Nico ezen a hétvégén legyőzi Lewist, máris nem lesz téma a tempója. Nicónak volt egy-két nem egészen tökéletes versenye, de nem lennek többszörös futamgyőztes, ha nem lenne képes felállni ezekből. Kétségem sincs afelől, hogy nagyszerű versenyeket látunk még tőle is!”