Nico Rosberg a Kínai Nagydíj után élesen kritizálta a futamot megnyerő csapattársát,  Lewis Hamilton amiért az angol szerinte szándékosan hátráltatta őt, és veszélybe sodorta a 2. helyét.


“Elismerem, hogy ki voltam akadva, amikor a sajtótájékoztatón ott ültünk egymás mellett. Délelőtt pontosan átbeszéltük ezt a lehetőséget” – mondta, hozzátéve, hogy most újra “nehéz” kettejük viszonya.
Bár a csapat futam utáni értekezletén állítólag lezárták a témát, a címvédő Hamilton a hét elején azért még utánalőtt Rosbergnek azzal, hogy szerinte kettejük közül fejben ő az erősebb idén. A 2014-ben a Mercedes-pilóták egyik legkeményebb párbaját hozó Bahreini Nagydíj előtt Rosberg “felvette a kesztyűt”, azt mondja, a hétvégén már nem érdekli majd, mit csinál Hamilton:
“Igyekszem majd visszavágni. Néha jobb, néha kevésbé jó a kapcsolatunk. Most megint nem túl jó a viszony, de nem látom értelmét, hogy erről beszélgessünk. Képes vagyok fordítani és megverni Lewist, és meg is fogom tenni. Újra a nulláról indulunk. Lewis úgy versenyez majd, ahogy a kedve tartja, egészségére. Engem a legkevésbé sem érdekel majd.”
Az 1998-99-es világbajnok, Mika Häkkinen is véleményt mondott a Mercedes-pilóták között újra fagyossá vált viszonyról és a sanghaji történtekről:
F1: Rosberg tojni fog Hamiltonra 3


“Az ilyen pszichológiai ütésváltások is hozzátartoznak a show-hoz, mindig is hozzá tartoztak. Az én szempontomból egyszerű a dolog: Hamilton vezette a versenyt, ő diktálhatta a tempót. Hogy szándékosan lassította-e Rosberget? Csak a saját nevemben beszélhetek, de én sosem tettem ilyesmit szándékosan. Viszont amikor vezettem a futamot, a mezőny tényleg nem érdekelt, csak azzal foglalkoztam, hogyan nyerhetek. Lehet, hogy önzőnek tűnik, de ez az igazság” – magyarázta a Die Weltnek a McLaren egykori ásza.