A Sauber 2014-ben bő 20 éves Forma-1-es történetének legrosszabbat évét zárta, pont nélkül fejezték be az idényt. 
A 2015-ös szezon sem kezdődött épp simán, Melbourne-ben még az sem volt biztos, hogy pályára küldhetik az autóikat, de az Ausztrál Nagydíjon végül egy 5. és 8., majd a múlt hétégi Kínai Nagydíjon egy 8. és 10. helyet szereztek, három forduló után 19 pontjukkal a konstruktőri bajnokság 4. helyén állnak a Mercedes, a Ferrari és a Williams mögött.
A Sauber utoljára 2001-ben, Kimi Räikkönen és Nick Heidfeld párosával járt ennyire elöl, persze arra az alapító-társtulajdonos, Peter Sauber sem számít, hogy idén megismételhetik az eredményt. Azért így is boldog:


“Sanghaj bizonyította, hogy az ausztráliai eredmény nem véletlen volt, azonban badarság lenne azt hinnünk, hogy megőrizhetjük a helyezést. Azonban a hatodik hely is nagyszerű és fontos lenne a csapat jövője szempontjából” – mondta a svájci Blicknek.
A kérdésre, hogyan sikerült ekkorát ugrani a tél során, a veterán nem kertelt: “A legfontosabb a Ferrari erőforrása. Nagyot léptek előre vele, persze a csapat is fejlesztett, javult.”
Sauber a tavaly őszi szerződtetésekkor fizetős pilótának elkönyvelt Felipe Nasrt és Marcus Ericssont is megvédte: 
“Nem mondanám, hogy a tavalyi versenyzőink rosszabbak voltak” – utalt az ejtett Adrian Sutilra és Esteban Gutierrezre, “de nem voltak annyira motiváltak. Mostanra más a helyzet.  Felipe Nasrt már három-négy éve figyeltük, mindig is tudtuk, hogy van benne potenciál. És Marcus sincs nagyon elmaradva tőle.”