A Kínai Nagydíj után a 2. helyen beérő Ncio Rosberg azzal vádolta győztes csapattársát, Lewis Hamiltont, hogy a címvédő szándékosan lassan vezetett, hogy ezzel a németet Sebastian Vettel “karmai közé” lökje, és ellehetetlenítse a Mercedesen belüli csatát.


A nyilatkozatháborúban Hamilton végig kitartott amellett, hogy ő nem is foglalkozott Rosberg versenyével, csak a saját győzelmére koncentrált, és a csapat megbeszélése után is ebben maradtak.
A sanghaji reptéren várakozó Nico Rosberg twitteres videoüzenetekben tisztázta és zárta le az ügyet a nagyközönség felé:
“Egyértelműen feszült volt a hangulat a futam után, de tartottunk egy jó megbeszélést, konstruktív kritikákkal, és mostanra mindannyian lezártuk az ügyet, Bahreinre koncentrálunk” – mondta.

Hamilton a futam után azzal érvelt, hogy Rosberg előzhetett volna, ha akart, és egy szurkolója “LewisHamilton HU” a Twitteren is nekiszegezte ezt a németnek. “Azt hiszed, hogy jobb volt a versenytempód Lewisénál? Akkor miért nem tettél semmit, hogy megszerezd a vezetést? Végig csak picsogtál…”
F1: Rosbergék lezárták a sanghaji ügyet 3


“Azt írod, picsogtam. Rendben, tiszteletben tartom a véleményedet, és a jövőben igyekszem észben tartani és méltóságteljesebben viselkedni” – kezdte Rosberg. “Ami a kérdés második felét illeti, hogy miért nem próbáltam megelőzni Lewist, nos, az első etapon próbálkoztam, de nem ment, csak a gumijaim purcantak ki, így a második etapon nem lett volna értelme ugyanezzel próbálkozni, ugyanis Vettel ott volt mögöttem és a 2. helyemet kockáztattam volna. Megint kicsináltam volna a gumikat, Vetelnek pedig nagy esélye lett volna megelőzni. Az egyetlen esélyem a Lewisszal való küzdelemre, a futam megnyerésére a verseny végén lehetett volna, erre készültem.”