F1: Jöhet a csapatutasítás a Mercedesnél 2 A szélsőséges malajziai hőségben a Ferrari meg tudta lepni a Mercedest, a hűvösebb Kínában azonban helyreálltak az erőviszonyok, a Mercedes ismét sima kettős győzelmet aratott. A címvédőnél ennek ellenére tartanak a Ferraritól, ami hamarosan a csapatutasításokban jelentkezhet.

“Eljöhet az a pillanat, amikor a győzelmet kockáztatjuk a Ferrari ellen. És ha ez bekövetkezik, akkor rákényszerülhetünk néhány kellemetlen döntésre” – mondta Wolff.

“Eddig nem akartunk beleszólni a két pilótánk harcába, de lehet olyan szituáció, amikor jobban kell menedzselnünk őket.”

“Óriási felelősséggel tartozunk a csapatért és a márkáért. Ez a harc nemcsak a két pilótánkról szól, hanem ezer másikról is, akik dolgoznak ezeken az autókon. Ha esetleg a győzelem forogna kockán, beleszólnánk a csatájukba.”

“Már nincs akkora előnyünk, mint tavaly, amikor hagyhattuk a végéig, hogy kedvükre csatázzanak. Egyértelmű utasításokat nem fogunk adni, lekopogom, eddig nem is kényszerültünk ilyesmire. Drasztikus megoldások nélküli, pontosabb kontrollt tudok jelenleg elképzelni.”