Németország

Bild: “A kínai krach. Hamilton szándékosan fékezte Nico Rosberget. Az ezüst nyilakból ezüst ellenségek lettek.”
Frankfurter Rundschau: “Győzelem és viszály, izzott a levegő Sanghajban. Rosberg sértődötten panaszkodott csapattársánál, aki szinte derűsen vette tudomásul a szemrehányást.”
Hamburger Abendblatt: “Stressz a Mercedesnél, Rosberg kiakadt Hamilton vezetési stílusán.”


Süddeutsche Zeitung: “Lassan elérhetetlen: Hamilton sima sikere után Rosberg közölte, riválisa szándékosan pepecselt, hogy rontson az ő helyzetén.”
Stuttgarter Zeitung: “Újabb forduló a Mercedes-viszályban.”
Die Welt: “Győzelem és veszekedés. A Mercedesek elöl végeztek Kínában, de a második helyezett Rosberg nekiesett Hamiltonnak.”
    
Anglia

Sun: “A történelemkönyvekbe szoros versenyként kerül be a Kínai Nagydíj, pedig korántsem volt az. Ha ez a csapaton belüli csata bokszmeccs lett volna, idő előtt félbeszakítja a bíró, mert Hamilton szórakozott riválisával.”
Telegraph: “Hamilton a sanghaji bajnok. Negyedszer nyert Kínában, és a kezében van az irányítás.”
F1: Hamilton csak szórakozott Rosberggel 3


Daily Mail: “Hamilton és Rosberg ismét összeszólalkozott a futam utáni sajtótájékoztatón.”
Daily Mirror: “Lassú és dühös. Hamilton és Rosberg csatája nyilvános vitába torkollott. A németet nyilván zavarta, hogy Hamilton mindhárom edzésen és a futamon is a legjobb volt, ráadásul övé lett a leggyorsabb kör is.”
The Times: “Ha Hamilton még nem bizonyította volna be, hogy ő a legjobb pilóta, azt már megmutatta, hogy a legjobb autóban ő a legjobb.”
    
Spanyolország

La Vanguardia: “Hamiltoné az utolsó szó. A brit versenyző kénye-kedve szerint uralta a sanghaji futamot, helyreállította a rendet a Ferrarival szemben, és kihozta sodrából csapattársát.”
F1: Hamilton csak szórakozott Rosberggel 4


Mundo Deportivo: “Hamilton szórakozott. A brit sokáig bújócskázott, csak az utolsó pillanatokban adott gázt, aztán elporzott a győzelem felé.”
El País: “Hamilton megelőzte Rosberget és Sebastian Vettelt, felbosszantva csapattársát, aki önzőnek nevezte őt.”
AS: “Ismét bebizonyosodott a Mercedes fölénye, Vettel azonban jelezte, hogy a Ferrari nagy léptekkel halad előre.”
    
Olaszország

La Gazzetta dello Sport: “Nico nyilvánvalóan nehezen viseli, hogy csapattársa folyton megelőzi őt, ezért veszekedést szított. Pedig valójában nem sok minden miatt lehetett tegnap dühös Hamiltonra.”
Corriere dello Sport: “A verbális pengeváltás több érdekes dologra világított rá: Rosbergnek a második hely marad, Lewis a vezér, és a németnek már nincsenek meg azok a technikai és mentális képességei, amelyek a csúcsra repíthetnék őt.”